Laatste nieuws

Hier kunt u de laatste nieuwsberichten, foto's en filmpjes van activiteiten van de gehele vereniging terugvinden.

'Oude Liefde Roest Niet 'Concert werd bijzondere avond

Oud muzikanten in actie

Op zaterdag 25 mei gaf Ameide’s Fanfare Korps een concert met het thema ‘Oude Liefde Roest Niet’ in Het Spant in Ameide. Alle oud muzikanten uit Ameide en Tienhoven waren uitgenodigd om mee te spelen, twaalf van hen gingen de uitdaging aan. De oud muzikanten kregen een instrument en bladmuziek om thuis mee te oefenen, ze repeteerden mee met het orkest en speelden uiteindelijk een volledig concert mee. Het werd een warm weerzien tussen de oud muzikanten, het orkest en het publiek. Twee oud muzikanten hebben na deze avond besloten om weer lid te worden van AFK. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, welkom terug!

Het concert was een mix van stijlen. Het Opstaporkest speelde onder andere het energieke zomerse popnummer Sofia van Alvaro Soler. Het groot orkest speelde een traditionele mars, maar ook een muziekstuk over het drama met de zeppelin Hindenburg die in brand vloog. Er werd een medley gespeeld van muziek van Amy Whinehouse en tijdens ‘Highland Rhapsody’ waande het orkest en publiek zich in de Schotse Hooglanden.

Gulle gift Vrienden van de Fanfare

Tijdens het concert werd de muziekvereniging verrast door een gulle gift van de ‘Vrienden van de Fanfare’. AFK bestaat dit jaar 35 jaar en dit jubileum werd door de vrienden aangegrepen om €3.500,- te doneren. AFK zal dit bedrag gebruiken om een nieuwe altsaxofoon aan te schaffen die het orkest hard nodig heeft.

De cheque van de Vrienden werd voor het laatst uitgereikt door Gerrit de Vroome, hij draagt zijn rol als voorzitter van de Vrienden over aan Lianne van Huizen. Gerrit, bedankt voor je inzet voor de vrienden en onze fanfare. Lianne, we wensen je veel succes en plezier en hopen op een net zo prettige samenwerking als met Gerrit.

Huldiging jubilaris Kees van der Grijn

Een ander hoogtepunt deze avond was het jubileum van Kees van der Grijn, hij is al vijftig jaar lang muzikant en lid van de fanfare. Hij speelt de bas, is voorzitter van AFK en zeer actief binnen de vereniging. Kees werd in zonnetje gezet met een toespraak, een speld van de muziekbond, een oorkonde en een bos bloemen voor zijn vrouw.

• concert olrn 1
  • concert olrn 2
  • Kees en Wil van der Grijn concert 25 mei 2019

Oude Liefde Roest Niet

Op zaterdagavond 25 mei geeft Ameide's Fanfare Korps een concert met het thema "Oude Liefde Roest Niet".
Tijdens dit concert spelen oud leden van AFK die in Ameide en Tienhoven wonen mee met het orkest.
Alle voormalig leden van de vereniging die in Ameide en Tienhoven wonen hebben een uitnodiging gekregen om hun oude liefde (muziek maken) weer eens op te pakken en mee te spelen met een concert.
Twaalf oud leden zijn de uitdaging aangegaan. Ze hebben een aantal weken geleden een instrument en bladmuziek gekregen.
Het is best pittig, ze spelen het volledige programma van negen nummers mee en de dirigent heeft niet de makkelijkste nummers uitgezocht!
De oud leden hebben thuis geoefend en hebben drie repetities met het orkest mee gerepeteerd.
Sommige oud leden spelen nog regelmatig thuis, voor anderen was het weer even wennen om het instrument te bespelen, maar: oude liefde roest niet.
Oude tijden herleven, u kunt naar de oud leden en het orkest komen luisteren in Het Spant in Ameide.
Het concert begint om 20.00uur, de zaal opent om 19.30uur en de toegang is gratis.

Uitslag Rabobank Clubkas Actie

Wij hebben een mooie cheque mogen ontvangen van de Rabobank ter waarde van 678 euro. Iedereen die op ons gestemd heeft, hiervoor hartelijk bedankt!

Rabobank Clubkas Actie: Stem op AFK

Kom in actie en stem op AFK!
Wij doen mee aan de Rabobank Clubkas actie. De stemperiode is begonnen en loopt t/m 2 april, help jij ons een mooi bedrag bij elkaar te krijgen? Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage die wij krijgen. Alvast bedankt!

Stemmen
Ben je lid van de Rabobank, dan is jouw stem geld waard. Stem tussen 19 maart en 2 april 2019 op Ameides Fanfare Korps via clubkascampagne.nl/av. Alle Rabobankleden mogen vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal één stem op dezelfde club.

125.000 euro
Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagt verenigingen in de regio een warm hart toe. Daarom stelt zij in 2019 maar liefst 125.000 euro beschikbaar met de Clubkas Campagne. Ruim 500 clubs doen mee.

Geslaagd muzikaal "Afscheid van Zederik"

Op zaterdag 19 januari hebben AFK en Euphonia Meerkerk gezamenlijk een concert gegeven om zo op muzikale wijze afscheid te nemen van gemeente Zederik. Het publiek, waaronder een aantal wethouders, was zeer enthousiast!

• toeter1
  • toeter2

Aankondiging concert  "Afscheid van Zederik"

Op zaterdag 19 januari zullen twee muziekverenigingen uit Zederik (vanaf 1-1-2019 Vijfheerenlanden) samen een concert geven met het thema "Afscheid van Zederik". Euphonia Meerkerk en Ameides Fanfare Korps verzorgen samen een muzikale avond met afwisselende muziekstukken. De orkesten zullen beide zelf een aantal nummers spelen, maar er worden ook een aantal nummers samen gespeeld in één groot orkest! Kom genieten en start samen met ons het nieuwe jaar op muzikale wijze.

Het concert is niet in Ameide of Meerkerk, maar op 'neutrale grond' in Lexmond. Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 Lexmond.
Aanvang concert 20.00uur, zaal open 19.30uur. Het concert is gratis bij te wonen.