Ameide's Fanfare Korps
 

Laatste nieuws

Hier kunt u de laatste nieuwsberichten, foto's en filmpjes van activiteiten van de gehele vereniging terugvinden.


Stemperiode Rabobank Clubkasactie gestart

De stemperiode voor de Rabobank Clubkasactie is gestart. U kunt 5 t/m 25 oktober stemmen op clubs die u een warm hart toedraagt.

Stem op AFK en steun ons!

Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Dit jaar kunnen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren stemmen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/
Flessenactie voor AFK bij Coop Ameide

Coop Ameide helpt verenigingen uit de buurt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 
Bij de automaat kunnen klanten op de knop "doneer statiegeld" drukken. Ieder kwartaal wordt een andere vereniging gesteund.

De Coop verdubbeld het totaal gedoneerde bedrag!

In de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 kunt u uw statiegeld doneren aan AFK.

We hopen dus dat u veel lege flessen spaart, inlevert bij de Coop in Ameide en uw statiegeld aan AFK doneert.

We willen met het statiegeld sparen voor activiteiten op het gebied van muziekonderwijs, nieuwe bladmuziek en onderhoud van instrumenten.

Er zit muziek in uw fles! Alvast hartelijk bedankt voor uw donatie!
We zijn weer begonnen

Op dinsdag 8 september heeft AFK voor het eerst weer gerepeteerd sinds de komst van het coronavirus.

Het was geweldig om na een half jaar weer samen muziek te kunnen maken. De muzikanten waren erg blij dat er eindelijk weer wat nieuwe bladmuziek in de mappen kwam.

We hebben nog geen optredens gepland staan, omdat het lastig is met het beperkte aantal mensen dat in een ruimte aanwezig mag zijn. Ieders gezondheid staat voorop en we willen vooral op een veilige manier muziek kunnen maken. Er wordt nagedacht over een aantal buitenoptredens.


Opbrengst Anjercollecte

De Anjercollecte heeft het mooie bedrag van €527,- opgeleverd. Bedankt voor uw steun.


Anjercollecte: steun AFK

Deze week (22 t/m 30 mei 2020) collecteren wij digitaal voor onze vereniging tijdens de collecteweek van het Cultuurfonds. 100% van uw gift gaat naar ons orkest en dat kunnen we goed gebruiken! We hebben in deze tijd geen inkomsten van activiteiten, kosten lopen door en subsidies lopen al jaren terug.

Muziek hoort hoort bij Ameide, steun ons daarom. We zijn blij met iedere euro, alvast hartelijk bedankt voor uw steun!


Het Cultuurfonds bestaat 80 jaar en daarom mag AFK als deelnemende vereniging dit jaar de volledige opbrengst houden.
Langs de deuren collecteren is in deze tijd niet wenselijk, dus gaat de collecte digitaal.Invloed COVID19 op AFK

Onze laatste gezamenlijke repetitie was op dinsdag 10 maart. We missen dus al een tijdje het samen spelen en de gezelligheid van de dinsdagavond. Het bestuur heeft besloten om alle repetities voor de zomervakantie niet door te laten gaan. Voor die tijd zal het bestuur nog bij elkaar komen om eventuele opties te bespreken. De datum van de eerstvolgende repetitie is nu 8 september 2020, mits de regels en omstandigheden dit toelaten.

Hiervoor zijn een aantal redenen:

-       Inrichting van Het Spant op 1,5 meter moet goed geregeld zijn. Als we eenmaal zitten volgens opstelling gaat het wel, maar de pauze, toiletbezoek, aankomst en vertrek zijn lastiger.

-       De KNMO (landelijke muziekbond orkesten) adviseert verenigingen om voorlopig nog niet samen te repeteren. Er is vanuit de wetenschap nog te weinig bekend over de verspreiding van het COVID19 virus bij het bespelen van blaasinstrumenten. Een afstand van 1,5 meter lijkt hierbij niet genoeg. Het bestuur houdt deze ontwikkelingen in de gaten.


Vijfheerenlanden-orkest uitgesteld vanwege Corona-virus

In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona-virus, hebben is na overleg met diverse instanties, besloten om de activiteiten van het VHL-orkest, zoals die gepland stonden voor aanstaande zaterdag 14 maart 2020, te verplaatsen naar een ander moment.           

Wat de nieuwe datum zal zijn, wordt later bepaald. In ieder geval gaan repetities en concert op zaterdag 14 maart NIET door.


Ouderwets gezellige avond in Het Spant met muziek en toneel

Op zaterdag 15 februari heeft AFK samen met de algemene toneelvereniging Ameide (ATVA) een avondvullend programma verzorgd.

AFK speelde numers die te maken hadden met het thema toneel, musical en film. Zo werd 'Ja zuster nee zuster' en 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' gespeeld. Ook het nummer 'Bella ciao', tegenwoordig bekend van de Netflix serie 'Casa de papel' werd opgevoerd en u kunt de opname hieronder beluisteren.

De saxofoons speelden het nummer 'Saxophone jubilee' om hiermee de Vrienden van de fanfare te bedanken voor de alt-saxofoon die de Vrienden aan de vereniging hebben gegeven.

De toneelvereniging voerde een akte op over heibel in het bejaardenhuis.

Vroeger was er regelmatig een avond in het dorp met de combinatie van muziek en toneel. Het publiek was enthousiast over de terugkeer van dit concept en had een fantastische avond!

AFK met 'Bella Ciao'


Aankondiging concert 'Oude tijden herleven met muziek en toneel'

Op zaterdagavond 15 februari zal AFK een concert geven in samenwerking met toneelvereniging ATVA.


Ameide's Fanfare Korps wenst u een fantastisch en muzikaal 2020!