Ameide's Fanfare Korps
 

Overzicht 2018

 Hier kunt u alle nieuwsberichten, foto's en filmpjes van activiteiten van de gehele vereniging in 2018 terug vinden.

Intocht sinterklaas

De pietenband van AFK heeft zaterdag 17 november 2018 de intocht van Sinterklaas muzikaal begeleid. Het was een geweldig feest!


Groot Vijfheerenlanden Jeugdorkest

Het Groot Vijfheerenlanden Jeugdorkest gaf zaterdagmiddag 10 november een spetterend eerste optreden in Het Spant te Ameide.

De 120 muzikanten brachten een gevarieerd programma ten gehore voor de goed gevulde zaal. Het orkest is samengesteld de (jeugd)leden van de muziekverenigingen uit de Vijfheerenlanden-gemeenten. Op onderstaande foto kunt u onze Opstappers herkennen aan de groene polo.Concert met Jan Vayne en Petra Berger tijdens Feestweek groot succes

Op donderdagavond 6 september speelde AFK samen met pianist Jan Vayne en sopraan zangeres Petra Berger een gevarieerd repertoire aan klassieke nummers. De sfeer was fantastisch, iedereen zag er geweldig uit in gala outfit en de muziek vulde feestelijk de hele Dam. Het werd een van de hoogtepunten van de feestweek Ameide-Tienhoven. Het publiek genoot van de bijzondere combinatie van deze bekende artiesten begeleid door het lokale fanfareorkest.

Op het programma stonden onder andere "Nessun Dorma", "Stay With me Untill the Morning", "I Dreamed a Dream" en "Bohemian Rhapsody". Jan Vayne speelde een improvisatie van ter plekke door het publiek aangevraagde nummers. Petra en Jan voerden ook samen enkele nummers uit en lieten het hele publiek uit volle borst meezingen met het nummer "Samen Zijn".

Houdt de website in de gaten, we zullen binnenkort veel film- en fotomateriaal van deze avond plaatsen. Hier alvast een impressie.Aankondiging: Concert tijdens de feestweek "Klassiek komt voorbij in Termei"

Op donderdag 6 september zal AFK een zeer bijzonder concert geven tijden de feestweek op de Dam in Ameide. Het thema van deze avond is "Klassiek komt voorbij in Termei", er komen dan ook stukken voorbij zoals 'Nessun Dorma" en 'Time to say Goodbye" maar er zal ook muziek te horen zijn van de band Queen. Een gevarieerde avond met een klassiek tintje.

AFK werkt deze avond samen met de beroemde pianist Jan Vayne en sopraanzangeres Petra Berger. Dit duo treedt samen op door het hele land en zal deze avond door AFK begeleidt worden. Jan Vayne zal uiteraard ook een improvisatie spelen op de piano. Het beloofd een fantastische avond te worden met deze beroemdheden op de Dam.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Kadomolen in Ameide, wees er snel bij want op=op. Het concert begint om 20.00uur.


Petra Berger en Jan Vayne


Avondvierdaagse binnengehaald door de BlAFKapel

De sportieve deelnemers aan de avondvierdaagse van Ameide en Tienhoven zijn op donderdag 31 mei muzikaal onthaald door de BlAFKapel. De Blaffers zaten op een kar en hebben het laatste stuk van de wandelaars opgevrolijkt met feestelijke muziek. De sfeer was goed, het weer was mooi en de muziek van de BlAFKapel gaf sommigen net het laatste zetje om toch de finish te kunnen halen.

 

Optreden Opstaporkest Marijkeflat

Op vrijdag 20 april heeft het Opstaporkest van AFK een optreden gegeven in de Marijkeflat. Bewoners en andere belangstellenden hebben genoten van deze muzikale avond, die wij ondertussen wel een traditie mogen noemen. De jonge muzikanten en de wat oudere luisteraars beleven samen veel plezier aan muziek.Uitslag Rabobank Clubkasactie

Bedankt voor uw stem op AFK tijdens de Rabobank Clubkas Actie. Wij ontvingen €451,05, een heel mooi bedrag waar we erg blij mee zijn. Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden stelde €100.000 beschikbaar voor clubs uit de omgeving. Onze voorzitter nam op 16 april de cheque in ontvangst.Geslaagd voorjaarsconcert AFK en Opstaporkest

Op vrijdagavond 6 april gaven AFK en het Opstaporkest een voorjaarsconcert in Het Spant in Ameide.
Deze avond werden veel muzikanten en instrumentgroepen speciaal belicht met een eigen muziekstuk waarin zij de hoofdrol spelen. 
Zo was er een nummer voor de trombonesectie en voor de saxofoons. Ook was er een romantisch duet van een euphonium met een trompet en optreden van het koperkwintet. Verder was er een bugelsolo. De zaal was goed gevuld en het werd een geslaagde avond. De nummers waren een leuke manier om de kwaliteiten van AFK te leren kennen en het voorjaar muzikaal te starten.

De avond werd nog feestelijker door een jubilaris: Willianne is al 25 jaar muzikant. Ze kreeg een speldje, een oorkonde en een toespraak van de wethouder van cultuur (en trompetist van AFK) Maks van Middelkoop. Gefeliciteerd met je jubileum Willianne, we hopen dat je nog heel lang met veel plezier bij ons blijft slagwerken!

Deze avond werd het vaandel van AFK overgedragen aan de Historische Vereniging van Ameide-Tienhoven, die het vaandel in bewaring neemt.

orkest
opstap
tromb1
tromb2
prayer2
prayer
lekbrass
sax
vaandel toespraak
vaandel
wil3
wil1Trombonella


Saxophone Jubilee


The Best of Phil Collins


Orion

Aankondiging voorjaarsconcert AFK en Opstaporkest vrijdag 6 april 2018

Muzikaal het voorjaar in? Kom luisteren naar AFK op vrijdagavond 6 april. Er zullen deze avond veel solo's zijn: een duet van een trompet en euphonium, een nummer met de trombonesectie in de hoofdrol, een nummer waarin de saxofoons de sterren zijn, en een bugelsolo. De toegang is gratis! De zaal gaat open om 19.30uur en het concert zal om 20.00uur beginnen.

 


Stem op AFK tijdens de Rabobank Clubkascampagne en steun ons!

Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagtverenigingen uit de regio een warm hart toe. Daarom stelt zij in 2018 € 100.000 beschikbaar met de Rabobank Clubkas Campagne! Ook wij doen mee en we hebben jouw hulp nodig!

Stemmen
Van dinsdag 27 maart tot en met dinsdag 10 april 2018 mogen de leden van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden vijf stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs, waarvan maximaal één stem op dezelfde club. Elke stem is geld waard!

Oproep aan alle leden
Natuurlijk proberen we zoveel mogelijk stemmen te werven. Ben jij lid van Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden? Het zou fantastisch zijn als jij en jouw familie en vrienden stemmen geven aan AFK.

Doe mee en stem op ons! Rabobankleden stemmen via www.clubkascampagne.nl