Dirigent en docent

Dirk van Mourik

Dirk van Mourik (geboren 19-3-1953 te Vianen) is dirigent van het groot-orkest AFK.

Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen met muziek bij de fanfare Nieuw Leven te Vianen, waar mijn vader dirigent was, op cornet; welk instrument ik tot op heden nog steeds bespeel bij de Brass Band Breukelen. Ik ging op jonge leeftijd veel met mijn vader mee spelen bij de verenigingen waar hij dirigent was, zo ook bij de fanfare "Unie" te Ameide en later ook nog enkele jaren bij AFK. Vanaf 2004 ben ik dirigent van de fanfare Excelsior Hagestein en vanaf 2005 2e dirigent van de Brass Band Utrecht. Ik probeer bij mijn verenigingen altijd zo'n breed mogelijk repertoire te spelen waarbij vooral tijdens de repetities het speelplezier optimaal kan zijn. Iedere muzikant moet het optimaal naar de zin hebben en het gevoel hebben dat hij of zij een belangrijke rol heeft in de club. Ik vind het heel leuk om in navolging van mijn vader ook dirigent te mogen zijn van AFK en zal er alles aan proberen te doen om het muzikale peil van AFK op een leuke, ontspannen manier omhoog te brengen.

Sanne Kers

Sanne Kers is docent voor de leerlingen met een koperen blaasinstrument.

Al van jongs af aan heb ik meegekregen hoe leuk het is om muziek te maken. Op 7 jarige leeftijd werd ik lid van de muziekvereniging bij ons in het dorp waar ik trompet leerde spelen.

Ik werd steeds enthousiaster over trompet spelen en in 2016 ben ik naar het conservatorium in Utrecht gegaan, waar ik klassiek trompet studeer met als docent Arto Hoornweg.

Op dit moment ben ik ook veel aan het werk als uitvoerend muzikant, ik val in bij diverse orkesten en ensembles en ik dirigeer een aantal jeugd/opstaporkesten bij verschillende muziekverenigingen. Daarnaast geef ik met veel plezier les aan leerlingen met verschillende koperinstrumenten waarbij ik graag mijn enthousiasme wil overbrengen voor het maken van muziek!