Dirigent en docenten

Dirk van Mourik

Dirk van Mourik (geboren 19-3-1953 te Vianen) is dirigent van het groot-orkest AFK.

Ik ben op 6-jarige leeftijd begonnen met muziek bij de fanfare Nieuw Leven te Vianen, waar mijn vader dirigent was, op cornet; welk instrument ik tot op heden nog steeds bespeel bij de Brass Band Breukelen. Ik ging op jonge leeftijd veel met mijn vader mee spelen bij de verenigingen waar hij dirigent was, zo ook bij de fanfare "Unie" te Ameide en later ook nog enkele jaren bij AFK. Vanaf 2004 ben ik dirigent van de fanfare Excelsior Hagestein en vanaf 2005 2e dirigent van de Brass Band Utrecht. Ik probeer bij mijn verenigingen altijd zo'n breed mogelijk repertoire te spelen waarbij vooral tijdens de repetities het speelplezier optimaal kan zijn. Iedere muzikant moet het optimaal naar de zin hebben en het gevoel hebben dat hij of zij een belangrijke rol heeft in de club. Ik vind het heel leuk om in navolging van mijn vader ook dirigent te mogen zijn van AFK en zal er alles aan proberen te doen om het muzikale peil van AFK op een leuke, ontspannen manier omhoog te brengen.

Henk den Uijl

Henk den Uijl is docent voor de leerlingen met een koperen blaasinstrument

Ik ben op 10jarige leeftijd begonnen op bugel in de fanfare De Bazuin in Leerdam. Ik speelde solo partijen en was ook actief in bandjes en als solist in kerken. Ik gaf trompetles op de muziekschool in Zaltbommel, Tiel en Bemmel en vanaf 1984 in Gorinchem bij muziekschool A&V. Begin jaren '80 was ik docent van Crescendo in Ameide en na de fusie ook enige jaren van AFK. Sinds 1990 ben ik ook werkzaam als dirigent. Ik dirigeer voornamelijk jeugdorkesten, waaronder K.N.A. Arkel, Euphonia Meerkerk en Nooit Gedacht in Almerk. Het lesgeven vind ik erg leuk. Het is altijd weer een uitdaging om kinderen zoveel vaardigheden aan te leren dat ze goed op hun instrument gaan spelen en het leuk vinden om met muziek bezig te zijn. Mijn ambitie is om leerlingen goed te laten (mee)spelen in de orkesten waar ze lid van zijn.