Ameide's Fanfare Korps
 

Overzicht 2020

 Hier kunt u alle nieuwsberichten, foto's en filmpjes van activiteiten van de gehele vereniging in 2020 terug vinden.


Flessenactie voor AFK bij Coop Ameide na 31 december afgelopen

In de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 heeft u bij de Coop in Ameide uw statiegeld kunnen doneren aan AFK. We hopen dat er veel lege flessen zijn ingeleverd, want de Coop verdubbeld het totaal gedoneerde bedrag. Over 6 tot 7 weken maakt de Coop het bedrag bekend en zullen we aan u laten weten wat de eindstand is geworden. Hartelijk bedankt voor uw donatie!


Aankondiging straatoptredens muzikanten AFK

*UPDATE: Vanwege de nieuwe lockdown gaat dit optreden NIET door!*


"Steek een lichtje op

Zet wat kaarsjes aan

Open je oren

Want maandag 21 december 2020

Zal AFK met kerst medleys door de straten gaan"


Op maandag 21 december 2020 verzorgen muzikanten van AFK straatoptredens door het hele dorp in het kader van "Ameide, het wordt licht". Zet je raam open en geniet van de muziek.
AFK verzorgt muzikale decembermaand en speelt kerst medleys

In deze tijd van het jaar zouden we graag kerstconcerten voor u verzorgen. Dat gaat helaas niet. We houden afstand en hopen gezond te blijven. Wel kunnen we de muziek digitaal laten klinken om zo toch samen op een muzikale manier de decembermaand te beleven. We nemen filmpjes op van kerst medleys die we spelen tijdens de repetities.


Speciaal versierde flessenactie medleys

AFK heeft twee wel heel speciaal versierde sint medleys opgenomen: met lege flessen als versiering!
De muzikanten hebben hun instrumenten en lessenaars versierd met lege flessen. Heeft u thuis lege flessen? Lever deze dan in bij de Coop in Ameide en druk op de knop "doneer statiegeld", zo doneert u uw statiegeld aan AFK. Er zit muziek in uw fles! De actie loopt t/m 31-12-2020 en de Coop verdubbelt het opgehaalde eindbedrag. Bedankt voor uw steun!AFK laat de muziek weer klinken, maar dan digitaal

Ameide's Fanfare Korps wil de muziek weer laten klinken in ons dorp. Dat doen we digitaal: met filmpjes die we opnemen tijdens de repetitie.

Zo kunnen we toch samen muzikaal de feestdagen periode beleven.

We zullen de komende weken filmpjes opnemen die bij de tijd van het jaar horen. Denk aan liedjes omtrent het Sinterklaasfeest, kerst en oud&nieuw. Binnenkort meer filmpjes op facebook, deze website en youtube.

Uiteraard houden we ons bij het repeteren en filmen aan de richtlijnen van de overheid en de muziekbond om iedereen veilig en gezond te houden.


Sint komt er aan:


Sinterklaas kapoentje, Sinterklaasje bonne, bonne, bonne:


Sinterklaasmedley "knollenfeest":


Sint "bomen medley":


Uitslag Rabobank Clubkasactie

9 november 2020 - De uitslag van de Rabobank Clubkasactie is bekend gemaakt. AFK krijgt het fantastische bedrag van €930,62. Hartelijk bedankt voor het stemmen en uw steun, we zijn er erg blij mee.


Stemperiode Rabobank Clubkasactie gestart

De stemperiode voor de Rabobank Clubkasactie is gestart. U kunt 5 t/m 25 oktober stemmen op clubs die u een warm hart toedraagt.

Stem op AFK en steun ons!

Hoe meer stemmen er op een club uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage die de club ontvangt. Dit jaar kunnen leden van de Rabobank voor het eerst via de Rabo App en Rabo Online Bankieren stemmen. Kijk hier voor meer informatie: https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/clubsupport/
Flessenactie voor AFK bij Coop Ameide

Coop Ameide helpt verenigingen uit de buurt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. 
Bij de automaat kunnen klanten op de knop "doneer statiegeld" drukken. Ieder kwartaal wordt een andere vereniging gesteund.

De Coop verdubbeld het totaal gedoneerde bedrag!

In de periode 1 oktober t/m 31 december 2020 kunt u uw statiegeld doneren aan AFK.

We hopen dus dat u veel lege flessen spaart, inlevert bij de Coop in Ameide en uw statiegeld aan AFK doneert.

We willen met het statiegeld sparen voor activiteiten op het gebied van muziekonderwijs, nieuwe bladmuziek en onderhoud van instrumenten.

Er zit muziek in uw fles! Alvast hartelijk bedankt voor uw donatie!
We zijn weer begonnen

Op dinsdag 8 september heeft AFK voor het eerst weer gerepeteerd sinds de komst van het coronavirus.

Het was geweldig om na een half jaar weer samen muziek te kunnen maken. De muzikanten waren erg blij dat er eindelijk weer wat nieuwe bladmuziek in de mappen kwam.

We hebben nog geen optredens gepland staan, omdat het lastig is met het beperkte aantal mensen dat in een ruimte aanwezig mag zijn. Ieders gezondheid staat voorop en we willen vooral op een veilige manier muziek kunnen maken. Er wordt nagedacht over een aantal buitenoptredens.


Opbrengst Anjercollecte

De Anjercollecte heeft het mooie bedrag van €527,- opgeleverd. Bedankt voor uw steun.


Anjercollecte: steun AFK

Deze week (22 t/m 30 mei 2020) collecteren wij digitaal voor onze vereniging tijdens de collecteweek van het Cultuurfonds. 100% van uw gift gaat naar ons orkest en dat kunnen we goed gebruiken! We hebben in deze tijd geen inkomsten van activiteiten, kosten lopen door en subsidies lopen al jaren terug.

Muziek hoort hoort bij Ameide, steun ons daarom. We zijn blij met iedere euro, alvast hartelijk bedankt voor uw steun!


Het Cultuurfonds bestaat 80 jaar en daarom mag AFK als deelnemende vereniging dit jaar de volledige opbrengst houden.
Langs de deuren collecteren is in deze tijd niet wenselijk, dus gaat de collecte digitaal.Invloed COVID19 op AFK

Onze laatste gezamenlijke repetitie was op dinsdag 10 maart. We missen dus al een tijdje het samen spelen en de gezelligheid van de dinsdagavond. Het bestuur heeft besloten om alle repetities voor de zomervakantie niet door te laten gaan. Voor die tijd zal het bestuur nog bij elkaar komen om eventuele opties te bespreken. De datum van de eerstvolgende repetitie is nu 8 september 2020, mits de regels en omstandigheden dit toelaten.

Hiervoor zijn een aantal redenen:

-       Inrichting van Het Spant op 1,5 meter moet goed geregeld zijn. Als we eenmaal zitten volgens opstelling gaat het wel, maar de pauze, toiletbezoek, aankomst en vertrek zijn lastiger.

-       De KNMO (landelijke muziekbond orkesten) adviseert verenigingen om voorlopig nog niet samen te repeteren. Er is vanuit de wetenschap nog te weinig bekend over de verspreiding van het COVID19 virus bij het bespelen van blaasinstrumenten. Een afstand van 1,5 meter lijkt hierbij niet genoeg. Het bestuur houdt deze ontwikkelingen in de gaten.


Vijfheerenlanden-orkest uitgesteld vanwege Corona-virus

In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona-virus, hebben is na overleg met diverse instanties, besloten om de activiteiten van het VHL-orkest, zoals die gepland stonden voor aanstaande zaterdag 14 maart 2020, te verplaatsen naar een ander moment.           

Wat de nieuwe datum zal zijn, wordt later bepaald. In ieder geval gaan repetities en concert op zaterdag 14 maart NIET door.


Ouderwets gezellige avond in Het Spant met muziek en toneel

Op zaterdag 15 februari heeft AFK samen met de algemene toneelvereniging Ameide (ATVA) een avondvullend programma verzorgd.

AFK speelde numers die te maken hadden met het thema toneel, musical en film. Zo werd 'Ja zuster nee zuster' en 'Joseph and the amazing technicolor dreamcoat' gespeeld. Ook het nummer 'Bella ciao', tegenwoordig bekend van de Netflix serie 'Casa de papel' werd opgevoerd en u kunt de opname hieronder beluisteren.

De saxofoons speelden het nummer 'Saxophone jubilee' om hiermee de Vrienden van de fanfare te bedanken voor de alt-saxofoon die de Vrienden aan de vereniging hebben gegeven.

De toneelvereniging voerde een akte op over heibel in het bejaardenhuis.

Vroeger was er regelmatig een avond in het dorp met de combinatie van muziek en toneel. Het publiek was enthousiast over de terugkeer van dit concept en had een fantastische avond!

AFK met 'Bella Ciao'


Aankondiging concert 'Oude tijden herleven met muziek en toneel'

Op zaterdagavond 15 februari zal AFK een concert geven in samenwerking met toneelvereniging ATVA.


Ameide's Fanfare Korps wenst u een fantastisch en muzikaal 2020!