Ameide's Fanfare Korps
 


Overzicht 2019

Hier kunt u alle nieuwsberichten, foto's en filmpjes van activiteiten van de gehele vereniging in 2019 terug vinden.


Donateursactie AFK

Op zaterdagochtend 14 december heeft AFK een uurtje kerstnummers gespeeld voor het winkelcentrum in Ameide. Hierbij werd het winkelend publiek gevraagd om donateur te worden. Dit heeft bijna 40 nieuwe donateurs opgeleverd voor onze vereniging. Hartelijk bedankt voor uw steun!

Wilt u ook donateur worden? Dit is al mogelijk vanaf €6,- per jaar, maar als u een hoger bedrag wilt overmaken is dat vanzelfsprekend zeer welkom.U kunt zich als donateur aanmelden via info@ameidesfanfarekorps.nl, geef uw naam en adres door.

AFK001
AFK002
AFK003


Winterconcert Opstaporkest in Open Vensters

Op vrijdag 13 december heeft het Opstaporkest van AFK een Winterconcert gegeven in Open Vensters. Er werden reguliere nummers gespeeld, maar ook kerstliedjes en aan het eind van het programma mocht iedereen meezingen met de kerstliedjes en ontstond er een heuse samenzang. Het was een gezellige muzikale avond waar de bewoners van Open Vensters en andere belangstellenden erg enthousiast over waren.

AFK004
AFK005
AFK006


AFK behaalt eerste prijs op TAVENU muziekfestival

Ameide's Fanfare Korps heeft op zaterdag 2 november 2019 deelgenomen aan het TAVENU muziekfestival in Schoonhoven. AFK speelde twee werken voor de jury: Fúzje en de Zwaanriddersage. De componist van dit laatste werk, Jan Bosveld, bleek zelf in de jury te zitten op deze dag.

AFK behaalde met gemiddeld 85,75 punten een eerste prijs. Dit was ook het hoogste aantal punten dat de jury deze dag aan de acht deelnemende orkesten heeft uitgereikt en daarmee is AFK tevens dagkampioen geworden.

De jury schreef "Een heel goede uitvoering! Zeer sfeervol en oog voor veel details!! Complimenten". Vele maanden repeteren en een studiedag op zaterdag 5 oktober zijn zo beloond met een fantastisch resultaat. De muzikanten en de dirigent zijn trots en tevreden.


U Kunt door op onderstaande filmpjes te klikken de opnames van de stukken beluisteren:Hine e HineFúzje
Zwaanriddersage


Leerzame en gezellige studiedag

Op Zaterdag 5 oktober 2019 heeft AFK een studiedag gehouden ter voorbereiding op het muziekfestival waar de fanfare aan deel zal nemen in november. We speelden het inspeelwerk (Hine e hine) en de twee te beoordelen werken (Fúzje en de Zwaanriddersage) gezamenlijk door maar gingen ook oefenen in kleine groepjes.

De groepsrepetities voor de verschillende secties van het orkest werden naast onze eigen dirigent ook gedirigeerd door twee gastdirigenten. Zo hoorden de muzikanten nieuwe tips en dat was erg leerzaam. Na afloop van de repetities stond er en frietkraam en waren er friet en snacks.


Zomeravondconcert

AFK heeft dinsdag 16 juli 2019 een zomeravondconcert gehouden bij Camping de Koekoek. Dit als afsluiting voor de zomervakantie. Het was een gezellige muzikale avond.

IMG-20190716-WA0004[1]
IMG-20190716-WA0004[1]
IMG-20190717-WA0007[1]
IMG-20190717-WA0007[1]


Aankondiging Tuinconcert samen met KNA Nieuwpoort

Locatie: Het Arsenaal, Buitenhaven 11, Nieuwpoort

Op zaterdag 6 juli zal AFK samen met KNA Nieuwpoort een tuinconcert verzorgen in de tuin van Het Arsenaal in Nieuwpoort. Beide orkesten spelen enkele nummers en zullen ook gezamenlijk stukken opvoeren. Aanvang 20.00.uur, tuin open 19.30uur. Bij minder mooi weer zal het concert binnen in het Arsenaal plaatsvinden.'Oude Liefde Roest Niet 'Concert werd bijzondere avond

Oud muzikanten in actie

Op zaterdag 25 mei gaf Ameide’s Fanfare Korps een concert met het thema ‘Oude Liefde Roest Niet’ in Het Spant in Ameide. Alle oud muzikanten uit Ameide en Tienhoven waren uitgenodigd om mee te spelen, twaalf van hen gingen de uitdaging aan. De oud muzikanten kregen een instrument en bladmuziek om thuis mee te oefenen, ze repeteerden mee met het orkest en speelden uiteindelijk een volledig concert mee. Het werd een warm weerzien tussen de oud muzikanten, het orkest en het publiek. Twee oud muzikanten hebben na deze avond besloten om weer lid te worden van AFK. Daar zijn wij natuurlijk erg blij mee, welkom terug!

Het concert was een mix van stijlen. Het Opstaporkest speelde onder andere het energieke zomerse popnummer Sofia van Alvaro Soler. Het groot orkest speelde een traditionele mars, maar ook een muziekstuk over het drama met de zeppelin Hindenburg die in brand vloog. Er werd een medley gespeeld van muziek van Amy Whinehouse en tijdens ‘Highland Rhapsody’ waande het orkest en publiek zich in de Schotse Hooglanden.

Gulle gift Vrienden van de Fanfare

Tijdens het concert werd de muziekvereniging verrast door een gulle gift van de ‘Vrienden van de Fanfare’. AFK bestaat dit jaar 35 jaar en dit jubileum werd door de vrienden aangegrepen om €3.500,- te doneren. AFK zal dit bedrag gebruiken om een nieuwe altsaxofoon aan te schaffen die het orkest hard nodig heeft.

De cheque van de Vrienden werd voor het laatst uitgereikt door Gerrit de Vroome, hij draagt zijn rol als voorzitter van de Vrienden over aan Lianne van Huizen. Gerrit, bedankt voor je inzet voor de vrienden en onze fanfare. Lianne, we wensen je veel succes en plezier en hopen op een net zo prettige samenwerking als met Gerrit.

Huldiging jubilaris Kees van der Grijn

Een ander hoogtepunt deze avond was het jubileum van Kees van der Grijn, hij is al vijftig jaar lang muzikant en lid van de fanfare. Hij speelt de bas, is voorzitter van AFK en zeer actief binnen de vereniging. Kees werd in zonnetje gezet met een toespraak, een speld van de muziekbond, een oorkonde en een bos bloemen voor zijn vrouw.

concert olrn 1
concert olrn 2
Kees en Wil van der Grijn concert 25 mei 2019


Oude Liefde Roest Niet

Op zaterdagavond 25 mei geeft Ameide's Fanfare Korps een concert met het thema "Oude Liefde Roest Niet".
Tijdens dit concert spelen oud leden van AFK die in Ameide en Tienhoven wonen mee met het orkest.
Alle voormalig leden van de vereniging die in Ameide en Tienhoven wonen hebben een uitnodiging gekregen om hun oude liefde (muziek maken) weer eens op te pakken en mee te spelen met een concert.
Twaalf oud leden zijn de uitdaging aangegaan. Ze hebben een aantal weken geleden een instrument en bladmuziek gekregen.
Het is best pittig, ze spelen het volledige programma van negen nummers mee en de dirigent heeft niet de makkelijkste nummers uitgezocht!
De oud leden hebben thuis geoefend en hebben drie repetities met het orkest mee gerepeteerd.
Sommige oud leden spelen nog regelmatig thuis, voor anderen was het weer even wennen om het instrument te bespelen, maar: oude liefde roest niet.
Oude tijden herleven, u kunt naar de oud leden en het orkest komen luisteren in Het Spant in Ameide.
Het concert begint om 20.00uur, de zaal opent om 19.30uur en de toegang is gratis.


Uitslag Rabobank Clubkas Actie

Wij hebben een mooie cheque mogen ontvangen van de Rabobank ter waarde van 678 euro. Iedereen die op ons gestemd heeft, hiervoor hartelijk bedankt!


Rabobank Clubkas Actie: Stem op AFK


Kom in actie en stem op AFK!
Wij doen mee aan de Rabobank Clubkas actie. De stemperiode is begonnen en loopt t/m 2 april, help jij ons een mooi bedrag bij elkaar te krijgen? Hoe meer stemmen, hoe hoger de bijdrage die wij krijgen. Alvast bedankt!

Stemmen
Ben je lid van de Rabobank, dan is jouw stem geld waard. Stem tussen 19 maart en 2 april 2019 op Ameides Fanfare Korps via clubkascampagne.nl/av. Alle Rabobankleden mogen vijf stemmen uitbrengen, waarvan maximaal één stem op dezelfde club.

125.000 euro
Rabobank Alblasserwaard Vijfheerenlanden draagt verenigingen in de regio een warm hart toe. Daarom stelt zij in 2019 maar liefst 125.000 euro beschikbaar met de Clubkas Campagne. Ruim 500 clubs doen mee.


Geslaagd muzikaal "Afscheid van Zederik"

Op zaterdag 19 januari hebben AFK en Euphonia Meerkerk gezamenlijk een concert gegeven om zo op muzikale wijze afscheid te nemen van gemeente Zederik. Het publiek, waaronder een aantal wethouders, was zeer enthousiast!

toeter1
toeter2


Aankondiging concert  "Afscheid van Zederik"

Op zaterdag 19 januari zullen twee muziekverenigingen uit Zederik (vanaf 1-1-2019 Vijfheerenlanden) samen een concert geven met het thema "Afscheid van Zederik". Euphonia Meerkerk en Ameides Fanfare Korps verzorgen samen een muzikale avond met afwisselende muziekstukken. De orkesten zullen beide zelf een aantal nummers spelen, maar er worden ook een aantal nummers samen gespeeld in één groot orkest! Kom genieten en start samen met ons het nieuwe jaar op muzikale wijze.

Het concert is niet in Ameide of Meerkerk, maar op 'neutrale grond' in Lexmond. Huis Het Bosch, Nieuwe Rijksweg 6 Lexmond.
Aanvang concert 20.00uur, zaal open 19.30uur. Het concert is gratis bij te wonen.